Úvod »» Chilli Doctor Ochutnávková sada chilli mashů
OCHUTNÁVKOVÁ SADA CHILLI MASHŮ
znovu v prodeji od 12.12.2020
Výběr 9 nejprodávanějších chilli mashů které jsou naplněny do malých lahviček o objemu 40 ml. Vše zabaleno v dárkové krabičce včetně brožury s popisem jednotlivých odrůd a informaci o pálivosti.
Vhodné jako dárek pro milovníka chilli papriček který vykouzlí zaručeně slzy v očích.
Sada obsahuje 9 různých chilli mashů o objemu 40 ml každá:
Carolina Reaper mash Nejpálivější paprička na světě. Zapsána do Guinessovy knihy rekordů v roce 2013. Dosahuje pálivosti až 2 200 000 SHU (Scovilleho jednotek pálivosti). Carolina reaper je hybridní chilli paprička druhu Capsicum chinense. Tento hybrid vznikl v roce 2012 v jižní Karolíně, pod původním označením HP22B, křížením papriček Bhut Jolokia a červeného Habanera. |
Trinidad Scorpion Moruga mash Chilli paprička pocházející z oblasti Moruga na ostrově Trinidad, druhu Capsicum chinense. Chile Pepper Institut jí prohlásil nejpálivější papričkou na světě 13. Února 2012 na Novomexické státní univerzitě v Las Cruces. Guinnessova kniha ale rekordů papričku Trinidad Moruga Scorpion za nejpálivější papričku na světě nepotvrdila. |
Naga Bhut Jolokia prášek mash Naga Jolokia je chilli paprička dosahující pálivosti až 1 041 427 SHU. Do roku 2007 byla označena za nejpálivější papričku v Guinnessově knize rekordů. Jedná se o mezidruhového křížence z Bangladéše a severovýchodní indie. Zkřížením papriček druhu Chinense a Frutescens. Lze jí také nalézt na Srí Lance, známou jako Nai Mirris (Cobra chilli). |
Red Habanero mash Habanero paprička je odrůda Capsicum chinense. Název je odvozen ze španělského pojmenování Havany a jednou z více pálivějších papriček. Nezralé Habanera jsou zelené, ale v průběhu zrání svou bravu mění. Můžeme vidět Habanera oranžovou, červenou, bílou, hnědou a růžovou. Habanero dosahuje pálivosti 200 000–300 000 SHU (Scovilleho jednotek pálivosti). |
Scotch Bonnet mash Tahle paprička pochází z Jamajky a byla první karibskou chilli papričkou, po jejímž exportu vznikla vysoká poptávka. Známá a populární byla nejen díky své chuti a pálivosti, ale především kvůli netradičnímu jménu. Scotch Bonnet je druhově příbuzná Habanero papričkám, se kterými je často díky podobnému vzhledu nesprávně zaměňována. Scotch Bonnet je ovšem sladší. |
Green Jalapeño mash Papričky Jalapeños jsou původem z Mexika. Své jméno mají podle hlavního města mexického státu města Veracruz Jalapa (španělsky). Původ slova je z aztéckého Xalapa - jedná se o nejpopulárnější papričku na americkém kontinentu. |
Aji Amarillo mash Aji Amarillo je nejstarší odrůda v peruánských Andách, Zde byla pěstována již od roku 2500 před naším letopočtem. Rostliny patří do rodu Capsicum baccatum, jsou trvalé a při vhodných podmínkách mohou vyrůst až do výšky 2 metrů. Sušené plody Aji Amarillo známé jako Aji Mirasol a dosahují délky cca 10 cm a šířky 4 cm. Mají mírnou pálivost a aromatickou ovocnou chuť. |
Chipotle mash Chipotle nebo také Chilpotle znamená uzená chilli paprička a pocházející z indiánského jazyka nahuatl. Sušená a uzená paprička Jalapeño, která se používá především v mexické kuchyni a v kuchyních Tex-Mex. V jejich chuti se pálivost původních papriček spojuje s uzenou příchutí dýmu. |
Orange Habanero mash Habanero paprička je odrůda Capsicum chinense. Název je odvozen ze španělského pojmenování Havany a je jednou z více pálivějších papriček. Nezralé Habanera jsou zelené, ale v průběhu zrání svou bravu mění. Můžeme vidět Habanera oranžovou, červenou, bílou, hnědou a růžovou. Habanero dosahuje pálivosti 200 000–300 000 SHU (Scovilleho jednotek pálivosti). |