S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

 


Úvod »» Chilli Doctor Ochutnávková sada chilli mashů


        

Chilli Doctor Ochutnávková sada chilli mashů


73x
SKLADEM

 

Dostupnost: Skladem
Doba dodání Zboží Vám můžeme doručit již 20.04.2024 do 17:00.
Stačí, když zboží objednáte nejpozději dnes do 18:00
Číslo produktu: CHD 1
Dostupnost:
Naše cena bez DPH : 688 Kč
Naše cena s DPH (12 %):
770 Kč

do košíku:
  ks  

OCHUTNÁVKOVÁ SADA CHILLI MASHŮ

znovu v prodeji od 12.12.2020

 

Výběr 9 nejprodávanějších chilli mashů které jsou naplněny do malých lahviček o objemu 40 ml. Vše zabaleno v dárkové krabičce včetně brožury s popisem jednotlivých odrůd a informaci o pálivosti.

 

Vhodné jako dárek pro milovníka chilli papriček který vykouzlí zaručeně slzy v očích.

 

Sada obsahuje 9 různých chilli mashů o objemu 40 ml každá:

Carolina Reaper mash

Nejpálivější paprička na světě. Zapsána do Guinessovy knihy rekordů v roce 2013. Dosahuje pálivosti až 2 200 000 SHU (Scovilleho jednotek pálivosti).

Carolina reaper je hybridní chilli paprička druhu Capsicum chinense. Tento hybrid vznikl v roce 2012 v jižní Karolíně, pod původním označením HP22B, křížením papriček Bhut Jolokia a červeného Habanera.

Trinidad Scorpion Moruga mash

Chilli paprička pocházející z oblasti Moruga na ostrově Trinidad, druhu Capsicum chinense.

Chile Pepper Institut jí prohlásil nejpálivější papričkou na světě 13. Února 2012 na Novomexické státní univerzitě v Las Cruces. Guinnessova kniha ale rekordů papričku Trinidad Moruga Scorpion za nejpálivější papričku na světě nepotvrdila.

Naga Bhut Jolokia prášek mash

Naga Jolokia je chilli paprička dosahující pálivosti až 1 041 427 SHU. Do roku 2007 byla označena za nejpálivější papričku v Guinnessově knize rekordů.

Jedná se o mezidruhového křížence z Bangladéše a severovýchodní indie. Zkřížením papriček druhu Chinense a Frutescens. Lze jí také nalézt na Srí Lance, známou jako Nai Mirris (Cobra chilli).

Red Habanero mash

Habanero paprička je odrůda Capsicum chinense. Název je odvozen ze španělského pojmenování Havany a jednou z více pálivějších papriček. Nezralé Habanera jsou zelené, ale v průběhu zrání svou bravu mění. Můžeme vidět Habanera oranžovou, červenou, bílou, hnědou a růžovou.

Habanero dosahuje pálivosti 200 000–300 000 SHU (Scovilleho jednotek pálivosti).

Scotch Bonnet mash

Tahle paprička pochází z Jamajky a byla první karibskou chilli papričkou, po jejímž exportu vznikla vysoká poptávka. Známá a populární byla nejen díky své chuti a pálivosti, ale především kvůli netradičnímu jménu. Scotch Bonnet je druhově příbuzná Habanero papričkám, se kterými je často díky podobnému vzhledu nesprávně zaměňována. Scotch Bonnet je ovšem sladší.

Green Jalapeño mash

Papričky Jalapeños jsou původem z Mexika. Své jméno mají podle hlavního města mexického státu města Veracruz Jalapa (španělsky). Původ slova je z aztéckého Xalapa - jedná se o nejpopulárnější papričku na americkém kontinentu.

Aji Amarillo mash

Aji Amarillo je nejstarší odrůda v peruánských Andách, Zde byla pěstována již od roku 2500 před naším letopočtem. Rostliny patří do rodu Capsicum baccatum, jsou trvalé a při vhodných podmínkách mohou vyrůst až do výšky 2 metrů. Sušené plody Aji Amarillo známé jako Aji Mirasol a dosahují délky cca 10 cm a šířky 4 cm. Mají mírnou pálivost a aromatickou ovocnou chuť.

Chipotle mash

Chipotle nebo také Chilpotle znamená uzená chilli paprička a pocházející z indiánského jazyka nahuatl. Sušená a uzená paprička Jalapeño, která se používá především v mexické kuchyni a v kuchyních Tex-Mex. V jejich chuti se pálivost původních papriček spojuje s uzenou příchutí dýmu.

Orange Habanero mash

Habanero paprička je odrůda Capsicum chinense. Název je odvozen ze španělského pojmenování Havany a je jednou z více pálivějších papriček. Nezralé Habanera jsou zelené, ale v průběhu zrání svou bravu mění. Můžeme vidět Habanera oranžovou, červenou, bílou, hnědou a růžovou.

Habanero dosahuje pálivosti 200 000–300 000 SHU (Scovilleho jednotek pálivosti).

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

YmEwMTM1MT