S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

 


Úvod »» Chilli Doctor Dárková sada chilli koření


        

Chilli Doctor Dárková sada chilli koření


29x
NENÍ SKLADEM

 

Dostupnost: Na dotaz
Číslo produktu: CHD 2
Dostupnost:
Naše cena bez DPH : 774 Kč
Naše cena s DPH (15 %):
890 Kč

Chilli Doctor DÁRKOVÁ SADA chilli koření

Sada 12 druhů mletých chilli papriček v praktickém dřevěném stojánku - díky kterému budete mít chilli vždy uspořádané a po ruce. Balení kromě ampulek s chilli a rozloženého stojánku obsahuje také brožuru k sestavení, ve které najdete popis jednotlivých odrůd papriček a informaci o jejich pálivosti.

 

Skvělý dárek pro začátečníky a milovníky všeho pálivého, kterým otevře bránu do světa chilli všech chutí a stupňů pálivosti.

 

Sada obsahuje 12 různých druhů mletých chilli papriček o hmotnosti 10 g každá:

 

Carolina Reaper prášek

Královna všech chilli papriček, oficiálně nejpálivější na světě. S pálivostí dosahující až 2,200,000 SHU je od roku 2013 zapsaná v Guinessově knize rekordů. Kromě spalujícího žáru nabízí také nečekaně sladkou a ovocnou chuť. Skvěle chutná v masových a luštěninových pokrmech, omáčkách nebo polévkách.

 

Trinidad Scorpion Moruga prášek

S více než 2,000,000 SHU je v současnosti uznanou druhou nejpálivější papričkou na světě. Má květinovo-ovocnou chuť a aromatickou vůni. Charakteristická je pro svou dlouhotrvající hřejivost, která se navíc postupně rozvíjí. Doporučujeme proto dávkovat opatrně.

 

Naga Bhut Jolokia prášek

Naga Jolokia je chilli paprička dosahující pálivosti až 1 041 427 SHU. Do roku 2007 byla označena za nejpálivější papričku v Guinnessově knize rekordů s pálivostí 1 001 304 SHU.

Jedná se o mezidruhového křížence z Bangladéše a severovýchodní indie. Zkřížením papriček druhu Chinense a Frutescens. Lze jí také nalézt na Srí Lance, kde je známá jako Nai Mirris (Cobra chilli).

 

Habanero prášek

Habanero paprička je odrůda Capsicum chinense. Její název je odvozen ze španělského pojmenování Havany a jednou z více pálivějších papriček. Nezralé Habanera jsou zelené, ale v průběhu zrání svou bravu mění. Můžeme vidět Habanera oranžovou, červenou, bílou, hnědou a růžovou.

Habanero dosahuje pálivosti 200 000–300 000 SHU (Scovilleho jednotek pálivosti).

 

Scotch Bonnet prášek

Tahle kráska pochází z Jamajky a byla první karibskou chilli papričkou, po jejímž exportu vznikla vysoká poptávka. Známá a populární byla nejen díky své chuti a pálivosti, ale především kvůli netradičnímu jménu. Scotch Bonnet je druhově příbuzná Habanero papričkám, se kterými je často díky podobnému vzhledu nesprávně zaměňována. Scotch Bonnet je ovšem sladší.

 

Birds Eye prášek

Chilli papričky jsou velmi ostré, velké asi 1–2 cm, plody jsou světle červené a pálivost je 50 000–100 000 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU).

Pro svoji pálivost si vysloužila též přezdívku „africký ďábel“. Papričky jsou vhodné jak v syrovém, tak v sušeném stavu jako koření na dochucování pikantních pokrmů, zvláště marinád, omáček či gulášů.

 

Chipotle prášek

Chipotle nebo také Chilpotle je výraz pocházející z jazyka nahuatl a znamená uzená chilli paprička. Sušená a uzená paprička Jalapeño, která se používá především v mexické kuchyni a v kuchyních, jež jí jsou inspirovány, jako je například Tex-Mex. V jejich chuti se pálivost původních papriček spojuje s uzenou příchutí dýmu.

 

Green Jalapeño prášek

Papričky Jalapeños jsou původem z Mexika. Své jméno mají podle hlavního města města mexického státu Veracruz Jalapa (španělsky), ale původ slova je z aztéckého Xalapa. Jedná se pravděpodobně o nejpopulárnější papričku na americkém kontinentu.

 

Red Jalapeño prášek

Papričky Jalapeños jsou původem z Mexika. Své jméno mají podle hlavního města města mexického státu Veracruz Jalapa (španělsky), ale původ slova je z aztéckého Xalapa. Jedná se pravděpodobně o nejpopulárnější papričku na americkém kontinentu.

 

Ancho chilli prášek

Jako Ancho se nazývají sušené chilli papričky Poblano, které mají ovocně-sladkou chuť, s příchutí švestek a rozinek. Poblano je odrůda Capsicum Annuum a patří mezi nejméně pálivou odrůdu. V průměru obsahuje kolem 2 500 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU) a jejich domovem je Mexiko.

 

Pasilla chilli prášek

Pasilla chilli nebo také Negro chilli je sušená forma chilli papriček Chilaca, rodu Capsicum Annuum. Pocházejí z Mexica, kde jeho název znamená "malá hrozinka" a jsou důležitou součástí místní kuchyně. Spolu s papričkami Ancho a Mulato tvoří tzv. "Svatou trojici" (Holly trinity) chilli papriček, které se používají k přípravě tradiční mole omáčky.

 

Kashmiri chilli prášek

Paprička Kashmiri vás zaujme především svou jasně rudou barvou, pro kterou je vysoce žádaná. Pochází z Indie a má mírnější pálivostí okolo 5,000 - 10,000 SHU. Mají tvar typické chilli papričky – protáhlé tenké tělo dlouhé asi 7-10 cm se špičatým koncem. V jejich lehce ovocné a sladké chuti vynikají kouřové a zemité podtóny.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

ZTE3NjI