S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

 


Úvod »CHILLI KOŘENÍ A OMÁČKY» Chilli Doctor Carolina Reaper chilli mash 100 ml


        

Chilli Doctor Carolina Reaper chilli mash 100 ml


38x
SKLADEM

 

Doba dodání Zboží Vám můžeme doručit již 29.05.2024 do 17:00.
Stačí, když zboží objednáte nejpozději do 27.05.2024 18:00
Číslo produktu: CHD 5
Dostupnost:
Naše cena bez DPH : 196 Kč
Naše cena s DPH (12 %):
220 Kč

do košíku:
  ks  

Carolina Reaper mash

Chilli mash z nejpálivějších chilli papriček Carolina Reaper.

 

Pálivost: cca 2 200 000 SHU

Objem: 100 ml

Složení: Carolina Reaper chilli papričky, sůl, kyselina octová.

Země původu: Ekvádor

 

Její pojídání je pouze pro vyznavače extrémů.

 

Pálivost dosahující až 2 200 000 SHU - od roku 2013 zapsaná v Guinessově knize rekordů.

Ne nadarmo dostala tato paprička přívlastek "reaper" (v překladu "smrtka").  Opravdu pekelně pálí a díky delšímu chuťovému dozvuku si vychutnáte nejen její spalující žár, ale i překvapivou sladkost. Pod extrémní pálivostí se totiž skrývá plná sladká chuť s příjemnými podtóny čokolády, třešní a skořice. 

 

Jakmile jednou překonáte hořící pocit v ústech a v obličeji, kapsaicin v chilli začne naopak působit jako tlumič bolesti a příval vyplavených endorfinů na sebe nenechá dlouho čekat a tak chilli peklo je vlastně plné radosti.

 

Hodí se pro dochucení všech jídel, kterým chcete propůjčit spalující pálivost a zároveň podtrhnout chuť ostatních ingrediencí. Tradičně se používá pro přípravu mexických a asijských pokrmů a omáček, masových jídel, polévek, salsy, luštěninových pokrmů apod.

Pokud se těšíte na svou první zkušenost s Carolina Reaper chilli, doporučujeme zprvu dávkovat opatrně a v opravu malém množství - její extrémní pálení neutlumíte ani mlékem či jogurtem.

U papričky Carolina Reaper vychutnáte nejen jejich hřejivost, ale také jedinečné sladké a ovocné chuťové tóny.

 

Co je chilli mash? Čerstvé chilli papričky se rozdrtí spolu se solí a nechají se fermentovat (kvasit) po dobu 2–6 měsíců. Výtažek z kůže, semínek a dužiny společně poskytne intenzivní a bohatou chuť. Občas se přidá ocet kvůli zastavení fermentace, ale jinak chilli mashe neobsahují žádné jiné látky či konzervanty. Používá se na další zpracování k výrobě omáček, sals, dipů, do jídel, pokrmů a mnoho dalšího.

 

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

N2I4M