S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

 


Úvod »CHILLI KOŘENÍ A OMÁČKY» Chilli Doctor Trinidad Scorpion Moruga mash 100 ml


        

Chilli Doctor Trinidad Scorpion Moruga mash 100 ml


29x
SKLADEM

 

Doba dodání Zboží Vám můžeme doručit již zítra do 16:00.
Stačí, když zboží objednáte nejpozději dnes do 18:00
Číslo produktu: CHD 6
Dostupnost:
Naše cena bez DPH : 157 Kč
Naše cena s DPH (15 %):
180 Kč

do košíku:
  ks  

Trinidad Scorpion Moruga mash

Trinidad scorpion moruga je jedna z nejpálivějších papriček na světě. 

 

Pálivost: cca 2 000 000 SHU

Objem: 100 ml 

Složení: Trinidad scorpion moruga chilli papričky, sůl 12-16 %

Země původu: Peru

 

Pálivost u tohoto chilli začíná na 1 200 000 SHU a dosahuje až 2 500 000 SHU.

 

S touhle ohnivou karibskou chilli papričkou si vyzkoušíte, co znamená překročit u chilli papričky hranici 2 miliony na Scovilleho stupnici. Už samotné slovo scorpion nevěstí pro nezkušené chilli začátečníky nic dobrého.

 

Mají květinovo-ovocnou chuť a aromatickou vůni. Pálivost se po snědení této papričky postupně rozvíjí a trvá poměrně dlouhou dobu. Známý je v této souvislosti výrok Paula Boslanda, ředitele mexického Chile Pepper Institu, který prohlásil: “Kousnete si a nezdá se to tak hrozné. Jenže pak to začne. Pálivost se zvyšuje, zvyšuje a zvyšuje.

 

Za jejím jménem se ve skutečnosti skrývá název města Morouga, jež se nachází na karibském ostrově Trinidad, který spolu s ostrovem Tobago tvoří ostrovní stát - odtud paprička pochází. 

 

Papričku můžete použít mletou, celou nebo v podobě pasty či pyré jako základní surovinu pro mnohá vařená i studená jídla a omáčky. Skvěle vynikne v marinádě na pálivá kuřecí křidélka a jiné barbecue masové pochoutky.

Díky své sladké květinové chuti je vhodná do všech sladko-pálivých dipů a pokrmů. 

Nezapomeňte, že Trinidad Scorpion Moruga je asi 10 krát pálivější než Habanero papričky, takže s dávkováním to raději moc nepřehánějte.

 

Co je chilli mash? Čerstvé chilli papričky se rozdrtí spolu se solí a nechají se fermentovat (kvasit) po dobu 2–6 měsíců. Výtažek z kůže, semínek a dužiny společně poskytne intenzivní a bohatou chuť. Občas se přidá ocet kvůli zastavení fermentace, ale jinak chilli mashe neobsahují žádné jiné látky či konzervanty. Používá se na další zpracování k výrobě omáček, sals, dipů, do jídel, pokrmů a mnoho dalšího.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

YWYxZDQ2Nz