S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

 


Úvod »CHILLI KOŘENÍ A OMÁČKY» Chilli Doctor Scotch Bonnet chilli mash 100 ml


        

Chilli Doctor Scotch Bonnet chilli mash 100 ml


38x
SKLADEM

 

Doba dodání Zboží Vám můžeme doručit již 21.04.2024 do 17:00.
Stačí, když zboží objednáte nejpozději dnes do 18:00
Číslo produktu: CHD 8
Dostupnost:
Naše cena bez DPH : 170 Kč
Naše cena s DPH (12 %):
190 Kč

Scotch Bonnet mash

Tekutý mash z čerstvých chilli papriček Scotch Bonnet.

 

Pálivost: 350 000 SHU

Objem: 100 ml

Složení: Scotch Bonnet chilli papričky, sůl, kyselina octová.

Země původu: Costa Rica

 

Paprička Scotch Bonnet je dlouhá asi 3–4 cm a obvykle dosahuje pálivosti okolo 100 000–350 000 SHU.

Scotch Bonnet je druhově příbuzná Habanero papričkám, se kterými je často díky podobnému vzhledu nesprávně zaměňována. Obě mají tenkou a voskovou slupku, podobnou pálivost i chuť (Scotch Bonnet je ovšem sladší). Ačkoliv je jen o něco méně pálivá než Habanero, její pálivost je stále dost výrazná. Scotch Bonnet vyniká květinovou vůní a plnými sladkými ovocnými tóny třešní, jablek, meruněk a rajčat.

Právě pro svou ovocnou chuť se stala tak oblíbenou po celém světě.

 

Ideálně se hodí do různých studených i teplých omáček. Jsou nepostradatelnou ingrediencí v mnoha světových kuchyních pro grilované kuřecí nebo vepřové maso v bohatě kořeněné sladko-pálivé marinádě. 

 

Co je chilli mash? Čerstvé chilli papričky se rozdrtí spolu se solí a nechají se fermentovat (kvasit) po dobu 2–6 měsíců. Výtažek z kůže, semínek a dužiny společně poskytne intenzivní a bohatou chuť. Občas se přidá ocet kvůli zastavení fermentace, ale jinak chilli mashe neobsahují žádné jiné látky či konzervanty. Používá se na další zpracování k výrobě omáček, sals, dipů, do jídel, pokrmů a mnoho dalšího.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

M2RlZjI