Úvod »CHILLI KOŘENÍ A OMÁČKY» Chilli Doctor Red Cayenne mash 200 ml
Tekutý mash z červených chilli papriček cayenne.
Pálivost: cca 30 000 SHU
Objem: 200 ml
Složení: Red Cayenne chilli papričky, sůl 12 %, kyselina octová 3 %
Země původu: Peru
Cayenne papričky mají okolo 30 000 SHU i na opravu pálivé dosahující až 90 000 SHU. - záleží na klimatu, kde se daná paprička pěstuje. Cayenne papričky nemají žádnou signifikantní výraznou chuť, jsou velice oblíbené pro různorodou pálivost, kterou nabízí. Na světě se nachází asi 100 hybridních variant tohoto chilli.
Používáte do většiny jídel mletou červenou papriku (ať už sladkou nebo ostrou) a co takhle ji vyměnit za Cayenne? - jídlu dodá stejně výraznou oranžovou barvu, kořenitou chuť, a navíc přihodí i správný říz.
Co je chilli mash? Čerstvé chilli papričky se rozdrtí spolu se solí a nechají se fermentovat (kvasit) po dobu 2–6 měsíců. Výtažek z kůže, semínek a dužiny společně poskytne intenzivní a bohatou chuť. Občas se přidá ocet kvůli zastavení fermentace, ale jinak chilli mashe neobsahují žádné jiné látky či konzervanty. Používá se na další zpracování k výrobě omáček, sals, dipů, do jídel, pokrmů a mnoho dalšího.