S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

 


Úvod »CHILLI KOŘENÍ A OMÁČKY» Chilli Doctor Chipotle chilli mash 100 ml


        

Chilli Doctor Chipotle chilli mash 100 ml


26x
SKLADEM

 

Doba dodání Zboží Vám můžeme doručit již 19.06.2024 do 17:00.
Stačí, když zboží objednáte nejpozději do 17.06.2024 18:00
Číslo produktu: CHD 15
Dostupnost:
Naše cena bez DPH : 107 Kč
Naše cena s DPH (12 %):
120 Kč

do košíku:
  ks  

Chipotle mash

 Chilli mash Chipotle z vynikajících uzených papriček. 

 

 Pálivost: 20 000 SHU

 Objem: 100 ml 

 Složení: Chipotle (uzené Jalapeño) chilli papričky, sůl, kyselina octová.

 Země původu: Ekvádor

 

 

Paprička je slabě hřejivá s pálivostí okolo 10 000–23 000 SHU je srovnatelná např. s francouzskou papričkou Espelette, mexickou Guajillo, maďarskou feferonkou nebo s omáčkou Tabasco.

 

Jedná se o uzenou a sušenou verzi plně zralých Jalapeño papriček. Ve skutečnosti, asi 20 % veškeré produkce Jalapeño se spotřebuje právě na výrobu Chipotle. Což je dobře, protože my tuhle chilli záležitost milujeme a vy budete určitě taky!

 

Chipotle mají tmavě hnědou až černou barvu a výraznou kouřovou chuť se sladkými podtóny čokolády a ořechů. Právě chuť ořechů získávají tyto papričky díky pekanovému dřevu, na kterém se ty pravé udí. Jedinečná je také jejich sladko-uzená vůně.

 

 

Díky svému aroma a chuti bývají Chipotle dominantní ingrediencí mnoha mexických jídel. Jejich výraznou chuť oceníte v marinádách na grilování, v salsa omáčkách, v nakládané zelenině nebo v různých dipech.

 

 

Co je chilli mash? Čerstvé chilli papričky se rozdrtí spolu se solí a nechají se fermentovat (kvasit) po dobu 2–6 měsíců. Výtažek z kůže, semínek a dužiny společně poskytne intenzivní a bohatou chuť. Občas se přidá ocet kvůli zastavení fermentace, ale jinak chilli mashe neobsahují žádné jiné látky či konzervanty. Používá se na další zpracování k výrobě omáček, sals, dipů, do jídel, pokrmů a mnoho dalšího.

 

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

Y2FlZmI