S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

 


Úvod »CHILLI KOŘENÍ A OMÁČKY» Chilli Doctor Red Jalapeňo mash 200 ml


        

Chilli Doctor Red Jalapeňo mash 200 ml


26x
SKLADEM

 

Doba dodání Zboží Vám můžeme doručit již 28.06.2022 do 16:00.
Stačí, když zboží objednáte nejpozději do zítra do 18:00
Číslo produktu: CHD 17
Dostupnost:
Naše cena bez DPH : 157 Kč
Naše cena s DPH (15 %):
180 Kč

do košíku:
  ks  

Red Jalapeňo mash

Tekutý mash z červených chilli papriček Jalapeňo.

 

Pálivost: cca 8 000 SHU

Objem: 200 ml

Složení: Chilli papričky Red Jalapeňo, sůl 14,5 %, kyselina octová 3 %

Země původu: Peru

 

Pálivost jalapeňo papriček se pohybuje okolo 8 000–10 000 SHU, slabší druhy mohou mít i pouhých 2 500 SHU.

 

Vzhledem k tomu, že tato paprička se objevuje úplně všude – od nejrůznějších omáček až po burgery nebo pizzy – je pro některé vrcholnou zkušeností s chilli a považují ji za "pekelně" pálivou. V porovnání s ostatními papričkami na Scovilleho stupnici má však pořádně co dohánět. 

Zelené Jalapeňo jsou papričky nedozrálé. Jsou více pálivé a déle vydrží. Také proto na ně v čerstvé podobě narazíte častěji než na ty červené. Pro zajímavost, jakmile se na zelených papričkách utvoří jemné prasklinky, dosáhla paprička ve své nezralé dospělosti nejlepší chuti (ačkoliv někteří považují tyto vrásky za známku nekvality). Po plném dozrání získá barvu červenou. Červené Jalapeňo mají plnější chuť, jemnější strukturu a výraznější sladkost. Běžně jsou určené spíše k sušení nebo uzení – takto upravené se nazývají Chipotle. 

 

S Jalapeňo neuděláte chybu v žádném jídle, kterým se chystáte pohostit návštěvu, rodinu nebo úplné chilli začátečníky. Většinou se podávala ke zvěřině, mořským plodům a drůbeži.

 

Co je chilli mash? Čerstvé chilli papričky se rozdrtí spolu se solí a nechají se fermentovat (kvasit) po dobu 2–6 měsíců. Výtažek z kůže, semínek a dužiny společně poskytne intenzivní a bohatou chuť. Občas se přidá ocet kvůli zastavení fermentace, ale jinak chilli mashe neobsahují žádné jiné látky či konzervanty. Používá se na další zpracování k výrobě omáček, sals, dipů, do jídel, pokrmů a mnoho dalšího.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

YTdmMTRlM