S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

 


Úvod »CHILLI KOŘENÍ A OMÁČKY» Chilli Doctor Bird's Eye chilli mash 100 ml


        

Chilli Doctor Bird's Eye chilli mash 100 ml


21x
SKLADEM

 

Doba dodání Zboží Vám můžeme doručit již 02.05.2024 do 17:00.
Stačí, když zboží objednáte nejpozději dnes do 18:00
Číslo produktu: CHD 18
Dostupnost:
Naše cena bez DPH : 107 Kč
Naše cena s DPH (12 %):
120 Kč

do košíku:
  ks  

Bird's Eye chilli mash 100 ml

Tekutý chilli mash z červených papriček Bird's Eye s typickou ostrou a lehce kouřovou chutí. Čerstvé papričky Bird's Eye jsou pro svou vysokou šťavnatost jako stvořené k fermentaci a přípravě omáček.

 

Pálivost: 100 000 SHU

Objem: 100 ml

Složení: Bird's Eye chilli papričky, sůl, kyselina octová.

Země původu: Peru

 

Tentokrát žádná omáčka, ale papričky samotné. Tyto menší kuželovité protáhlé papričky (dlouhé asi 4 cm), typické svým keříkovým růstem, pochází z Mexika. Při svém zrání nabízí přehlídku široké škály barev. Ze světle žluto-zelené v nezralém stavu se mění ve žlutou a oranžovou, až po zářivě červenou u plně zralých plodů. 

 

Paprička Bird's Eye je odrůda Capsicum frutescens (papriky křovité). V sušeném stavu je známá pod názvem Red Amazon. Ačkoliv dosahuje střední pálivosti okolo 50 000–100 000 SHU, vašemu jídlu dokáže propůjčit vskutku ostrou chuť. Obdobně jako některé další papričky této odrůdy (např. Chaotian), rostou její plody směrem vzhůru. Jejich chuť je lehce kouřová. Čerstvé Bird's Eye papričky jsou, na rozdíl od většiny ostatních chilli, překvapivě šťavnaté.

 

Co je chilli mash? Čerstvé chilli papričky se rozdrtí spolu se solí a nechají se fermentovat (kvasit) po dobu 2–6 měsíců. Výtažek z kůže, semínek a dužiny společně poskytne intenzivní a bohatou chuť. Občas se přidá ocet kvůli zastavení fermentace, ale jinak chilli mashe neobsahují žádné jiné látky či konzervanty. Používá se na další zpracování k výrobě omáček, sals, dipů, do jídel, pokrmů a mnoho dalšího.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

OWMzZTU4Yz