Úvod »ZDRAVÍ A KRÁSA» Woldo Health Hořčík Tri-Magnesium dicitrát 120 kapslí
100 % hořčík ve formě vysoce účinného tri-magnesium dicitrátu.
Co to je tri-magnesium dicitrát?
Naše tělo spotřebovává nejvíce hořčíku při stresu nebo fyzické zátěži, proto je jeho dostatečný přísun životně důležitý. Lidské tělo dokáže nejlépe vstřebat hořčík ve spojení s organickými kyselinami, citráty. Ve farmaceutickém průmyslu je používáno přibližně 12 organických sloučenin (síran, oratát, malát etc.), ale tyto formy obsahují pouze cca 7 % hořčíku a vyskytují se v kyselém prostředí. Forma trimagnesia dicitrátu, má oproti nim dvojnásobné množství, cca 15 % a je v zásaditém prostředí s hodnotou ph nad 8, které je šetrnější k lidskému tělu.
Hořčík je považován za jeden z nejdůležitějších minerálů pro naše tělo, kvůli jeho roli ve více než 300 biochemických reakcích. Nejčastěji se vyskytuje v kostech jako součást enzymů, které pomáhají rozkládat potraviny. Také se podílí na syntéze základních molekul jako jsou DNA, RNA a proteiny. Je součástí konstrukčního základu v kostech, buněčných membránách a chromozomech. Působí proti únavě, podporuje zdravý metabolismus, normální funkci svalů, přispívá ke správné nervové funkci a hraje klíčovou roli ve vstřebávání vápníku
Tato forma se vyznačuje maximální biologickou dostupností a skvělou vstřebatelností pro lidské tělo. V jedné denní dávce (4 kapsle) získáte 300 mg elementárního hořčíku, což odpovídá jeho doporučené denní dávce.
Baleno v z jantarovém skle: 120 kapslí, které vám zajistí optimální denní dávku hořčíku po dobu přibližně 1 měsíce. Veganské kapsle rostlinného původu a v porovnání se želatinovými lépe vstřebatelné a méně zatěžují žaludek.
Každá kapsle obsahuje 500 mg čistého tri-dicitrátu hořčíku.
Tato dicitrátová forma má dvojnásobné množství hořčíku, přibližně 15 %, kdy konvenční citrát obsahuje pouze kolem 8 %.
Vhodné pro vegany, vegetariány a alergiky.
Obsahuje pouze přírodní látky bez aditiv, stearátu hořečnatého, barviv, sladidel, aromat, stabilizátorů, laktózy, lepku a GMO.
Hlavní funkce nejlepší formy hořčíku
Nedostatek hořčíku
Více než třetina české populace trpí nedostatkem hořčíku, z důvodu snižování jeho obsahu v potravinách. Děje se to z důvodu intenzivního zemědělství a nedostatku hořčíku v půdě. Studie uvádí, že lidské tělo dokáže vstřebat pouze 30 % hořčíku obsaženého v potravinách. Svůj vliv má také složení potravin, které může omezit vstřebávání hořčíku ze stravy, jako jsou potraviny s vysokým obsahem vápníku, nedostatečný příjem vitamínu B nebo zvýšený příjem tuků a sacharidů. Nedostatek hořčíku se projevuje zvýšenou únavou, slabostí, bolestí hlavy nebo nechutenstvím. V případě deficitu hořčíku v delším časovém horizontu, se může dostavit zhoršení kvality vlasů, nehtů, brnění končetin a nepříjemných svalových křečí, neboť svaly nejsou schopné relaxovat bez přítomnosti hořčíku.
Denní dávka hořčíku
Doporučená denní dávka hořčíku se pohybuje mezi 300 - 400 mg. Tento údaj je pouze orientační, neboť potřeba hořčíku je velmi individuální. Zvyšuje se s přibývajícím věkem, větší fyzické zátěži, také pacienti trpící onemocněním srdce by měli dbát na jeho zvýšenou dávku. Těhotné a kojící ženy by měly být opatrné na jeho dostatek, neboť hladina hořčíku má vliv na vyvíjecí se plod či novorozence. Zvýšené potřeba se také týká aktivních sportovců a pacientů, kteří se potýkají s cukrovkou.
Produkt byl vyroben a farmaceuticky testován v Německu a obsahuje pouze účinné látky s ověřeným původem.