Úvod »JAPONSKÉ NOŽE» Kuchařský nůž Takamura Migaki 210 mm
Kuchařský nůž Gyuto Takamura Migaki R2
Tenký a ostrý jako břitva - tvrdá ocel umožnila udělat nůž velmi tenký. Kombinace tenké čepele, tvrdé oceli a vznešeného broušení z něj dělá jeden z nejostřejších nožů v naší nabídce. Žádný jiný nerezový nůž nevychází z balení tak ostrý.
Nerezový Sanmai - ocel s tvrdým jádrem je chráněna dvěma vrstvami měkké nerezové oceli. Díky tomu je nůž odolnější vůči vnějšímu poškození a tím méně křehký. Tyto měkké ochranné vrstvy jsou však náchylnější k poškrábání. To nesnižuje řezné vlastnosti.
Tento kuchařský nůž Takamura je vyroben z práškové oceli R2 obklopené 2 vrstvami měkčí nerezové oceli (sanmai). Tvrdá ocel umožňuje naostřit nůž extra ostrý a vydrží ostrý mnohem déle než u jiných značek. Přitom jsou při stejné tvrdosti méně křehké než jiné nože.
Super Gold 2 (SG2) vyvinutá společností Takefu Special Steel je špičková slitina práškové nástrojové oceli určená pro výrobu čepelí. Je to také jedna z nejoblíbenějších prvotřídních práškových ocelí, které lze zpracovat na tvrdost 63 - 64 HRC. Předpokládá se, že ocel R2 společnosti Kobelco Steel je přesně stejná jako ocel SG2, proto se názvy používají zaměnitelně.
Full-tang pakka rukojeť je vyrobena z červeného dřeva pakka. Čepel má plnou stopu, což znamená, že sahá až na konec rukojeti. Rozhodli se udělat celý tang o něco méně široký, takže rukojeť je ve spodní části zcela bezproblémová. Díky tomu se při řezání cítí velmi pohodlně.
Detaily produktu:
Čepel – typ oceli: Nerezová ocel
Ocel třídy: SG-2
Tvrdost (Rockwell): 63-64 HRC
Výška čepele 4,4 cm
Povrchová úprava čepele leštěná
Délka čepele: 21,5 cm
Celková délka:34 cm
Tloušťka čepele (pata - extra tenká): 1,87 mm
Západní rukojeť
Původ oceli: Japonsko
Hmotnost: 157 gramů.
Vyrobeno v Japonsku.