Úvod »JAPONSKÉ NOŽE» Kuchařský nůž Takeshi Saji 240 mm
Kuchařský nůž Gyuto/Chef Takeshi Saji SRS13
Série Takeshi Saji SRS13 Mirror Hammered má čepele se vzorem Square-Hammer s jádrem z mikrokarbidové nerezové oceli SRS13 pro profesionály, která poskytuje vynikající odolnost proti korozi a dlouhou životnost hrany, stejně jako její krásu a jedinečný design.
Tsuchime Finish (koncová úprava kladivem)
Povrch čepele je zrcadlově upravený pro zvýraznění tepané textury pro větší eleganci. Stylová rukojeť nože je ručně vyrobena z vyztuženého laminátového dřeva (dřevo pakka) s nerezovým čepelem, které je voděodolné a krásně leštěné. Je tak snadno uchopitelný a jeho hmotnost je velmi dobře vyvážená.
Typ čepele z oceli:
- Zrcadlově povrchová úprava SRS13 mikrokarbidový prášek z nerezové oceli, jádro z nerezové oceli
- Čepel čepele: oboustranná (vyvážená 50/50, k dispozici pro leváky i praváky)
- Ocel třídy SRS13
- Tvrdost (Rockwell HRC) 63
- Výška čepele 51,3 mm
- Povrchová úprava čepele Tsuchime
- Materiál rukojeti: Vyztužené laminované dřevo s nerezovým držákem
- Původ oceli Japonsko
- Délka čepele 240 mm
- Celková délka 375 mm
- Tloušťka čepele (pata) 2 mm
- Tloušťka čepele (střed) 2 mm
- Hmotnost: 250 g
Takeshi Saji je předním kovářem v Echizenu. Saji se narodil v Takefu v roce 1948 v rodině kováře druhé generace. V roce 1992 byl oficiálně certifikován jako „tradiční mistr řemesla“ japonským „ministerstvem mezinárodního obchodu a průmyslu“. Čepele jeho nožů jsou tvarovány tradiční technikou kladivového kování s jeho jedinečnými nápady a designy, aby dosáhl krásného, silného vzhledu a docela ostrého ostří s lepší tvrdostí.
„Echizen“ je historická oblast v prefektuře Fukui, včetně města Takefu, jako jednoho z důležitých japonských hlavních měst nožů. Kuchyňské nože vyrobené v Echizen se nazývají Echizen Uchi Hamono. Umění výroby japonských kuchyňských nožů má historii asi 700 let. Echizen Uchi Hamono je ministrem hospodářství, obchodu a průmyslu označen jako „tradiční řemesla“.
Vyrobeno v Japonsku.