Úvod »JAPONSKÉ NOŽE» Yaxell Gou Kiritsuke 101 kuchařský nůž 200 mm
Společnost Yaxell dodává na trh kuchyňské nože již od roku 1932.
Čepel nože Yaxell GOU Kiritsuke s jádrem z japonské SG2 mikro karbidové práškové nerez oceli se skládá ze 101 vrstev měkké a tvrdé nerezové oceli.
Nuž s dlouhou čepelí a ostrou špičkou, stejně dobře slouží při přípravě zeleniny, tak při krájení plátků masa a ryb. Kiritsuke je univerzální nůž pro přípravu tradiční japonské kuchyně. Kiritsuke znamená „rozřezaný“ - proto je v Japonsku tak oblíbený při porcování a přípravě sashimi (ostrá špička se zapíchne do ryby a jednoduše ji rozřízne).
Rukojeť vyrobena z černé plátnové micarty, což je nesmírně trvanlivý materiál z pryskyřice a plátna. Rukojeť je spojena se střenkou pomocí tří nerezových nýtů. Konec rukojeti s impozantně vyrytou značkou GOU je vyhotoven z nerez oceli a zaručuje vynikající stabilitu. Symetrický tvar rukojeti umožňuje pohodlné a přesné řezání pro praváky i pro leváky.
Nůž je dodáván v dárkové kazetě, která rovněž zaručuje, že se nůž při dodání nepoškodí.
Detaily produktu:
Ocel třídy: SG-2 prášková ocel
Damašková ocel: 101 vrstvy
Tvrdost (Rockwell): 63 HRC
Délka čepele: 200 mm
Délka rukojeti: 135 mm
Celková délka: 335 mm
Hmotnost: 234 g
Záruka: 20 let.
Vyrobeno ručně v Seki Japonsko.